od Picasso » stř 19. kvě 2021 8:12:01
Tak a mám hotovo... Jukl jsem na rady Mirlose, realizoval. Pak jsem vylil jsem vše, co se vylít dalo, vyměnil jsem vše, co by se vyměnit mělo. Vše co je teče, je nové. I to žíznivé kvarteto karburátorů dostalo nové jehly, pouzdra, těsnění... Sesynchronizovány ale byly i předtím... Nevím, kde byl problém úplně, ale myslím, že to bude souhra událostí spojená s otevřenými výfuky. Zvuk je to sice parádní, ale i když to trošku popírá teorii běhu čtyřtaktu, prostě je potřeba bohatější směsi k tomu, aby motor na volnoběh běžel jakž takž pravidelně. Někdo přede mnou tam tu směs ale obohatil tak, tam toho prostě bylo moc, bohatost byla na doraz. Zavezl jsem to ke klukovi, který dělá karburátory, má hodiny a po týdnu laborování se nám povedlo udělat takový kompromis, aby se to neuchcávalo a přitom aby to jelo. Ano, směs bohatší je, z doporučené 1,5 otáčky jsou tam téměř 3 (prý, já tohle už nedělal) ale jede to už pěkně a pravidelně. Za studena trošilinku sytič, za chvíli musí dolů. Pak už jen bez sytiče. Vím, že je to špatně, ale je to kompromis. Už vím, jak se chovat, aby to občas nestřelilo do laufu, je to teď jiná liga. Teď jezdím sólo, podívám se, jaká bude spotřeba podle toho budu řešit tlumiče výfuků, abych mohl na standardní nastavení. Ne, že bych chtěl ušetřit na palivu, to při těch mých nájezdech smysl nemá, ale vylévat benzín na silnici se mi také nechce. Počátkem července jedu Balkán na 14 dní, když už mám opravdu cestovní motorku, vezmu to na ní, byť místní komunikace nejsou pro takovýto koráb právě ideální. Přizpůsobím tomu trasu a bude to takový test. Dám vědět, jak to dopadlo.
Mimochodem, mám hezkou fotečku Venturky na plochu, je možné tady nějak vložit fotku?