Děkuji, děkuji. Nemohu si pomoci, ale pročítáním fór je mi motorka čím dál více sympatičtější. Byl jsem ji projet (s vytištěným příspěvkem Mirlose
v ruce) a jsem z nadšený. Těchto prvních 200 km bylo přes nepřízeň počasí opravdu příjemných. Samozřejmě, existence sajdy výrazně ovlivňuje jízdní vlastnosti, ale je to zatím nepoznaný level - opravdu silná a těžká motorka a lehoučká sajda bez brzdy...Všechno, každý šroub, matka, žebro chlazení.. vypadá jak nové, žádná povrchová koroze, škrábnuté chromy, plasty... Mám doma podstatně novější motorky a v takovémto stavu teda nemám žádnou. Až je mi líto ji tahat ven... Je to opravdu krásný kus motorky. Mé cestování se od vašeho asi výrazně odlišuje, já jezdil spíše východ (Rusko, Dagestán...) a tam by Venturka byla úplně k ničemu. Ale když jsem si letěl pro Rockera do Států, svezl jsem se z Tusconu po zbytcích 66 do LA, nebylo to tedy nic moc... ale umím si představit, jak by to na tomhle bylo úžasné. Možná nastal čas na změnu
Ale k motorce - podle TP byla první registrace 1.1.2005, ale podle odkazu Mirlose se tahle stříbrná vyráběla v roce 2005, tedy nemohla se už prodávat (pokud tím tedy není myšlen modelový rok, jako má třeba Suzuki nebo KTM). Dovoz PL. Jestli je to US verze, předpokládám, že to bylo pouze přes PL registrováno v EU, protože se to objevuje v evidencích ČR už 1.6.2007, o necelý rok později je prodána bývalému majiteli (ročník 53). Pak je 4.10.2010 v TP přestavba , která spočívala v cituji: .."zejména v montáži postranního vozíku Velorex...". No a pak je tam vidět změna maximální rychlosti ze 105 (proč tam bylo jen 105???, nebyly to míle?) na 100 km/hod. Chápal bych snížení rychlosti ze 160 na 100, ale nerozumím další úpravě ve vnějším hluku z 85,9 dB při 3000/min a 77 za jízdy na 91 při 3000 a 79,5 za jízdy... to měřili? Nejvíce mne tedy udivila nejvyšší technicky přípustná hmotnost 764 kg, to je už pomalu váha auta. Přední pneumatika DOT2204 vyrobena v roce 2004, je možné, že by byla původní? Zadní DOT jsem nenašel, ale ta guma je vidět, že je nová. Přední pneumatika je navíc ojetá pravidelně po celém obvodu, tedy v sajdě má najeto opravdu velmi málo - tam se mi vždy ojížděl střed a dělalo to vlnky. No, příští týden má být 13 stupňů, tedy o 1 stupeň více, než mi určuje má vnitřní směrnice a já mohu vyrazit na další jízdu. Ještě jednou všem díky!