Ahoj kamarádi.
Tak jsme si vyjeli s Věrkou do Jeseníků zavzpomínat na Pitrisovy akce, Dolní Morava, lázně Priessnitz atd.
Zpátky jsme se vraceli přes Červenohorské sedlo. Krásný den, krásná cesta, kterou nám skazili naši příslušníci (pomáhat a chránit). Policie dělala zátah na německé a polské motorkáře. No já tam nahoru plkotal svých 40 - 50km/h. Policie nás stopla a začalo divadlo. Nevadily jim nálepky na plexi ani ozdobné krytky na zadních stopkách a blinkrech, vadilo jim umístění SPZ. Značku částečně překrýval držák vlaječek a rámeček na přídavných stop lampách. Po hodinovém ohledávání chyb na motorce jsme dostali protokol o STK na jeden měsíc, po který jsem musel závady odstranit. Bylo mi řečeno, že jsem byl v nevhodnou dobu na špatném místě.
Při kontrole si policista zobrazil fotku z STK, kde zadní část byla identická. Takže i když technickou člověk projde, nafotí, nic si tam nepřidá, tak si to při následné kontrole každý vyloží jinak..
Proběhlo to bez pokuty, ale byl jsem předán k dalšímu řízení do Šumperku (zatím bez odezvy).
Odřezal jsem část držáku brzdových světel, odmontoval vlaječky a STK bylo na pohodu za 500Kč.
V moto servisu kam jezdím mi řekli, že nemůžu svévolně zasahovat do umístění SPZ. Toto je dáno výrobcem.
Podotýkám, že jsem prošel řádnou technickou prohlídkou ( TŮV ) na zapsání změn do velkého techničáku, umístění SPZ tam ve vyjímce není. Tudíž usuzuji, že je to v pořádku.
Co jezdím, toto bylo poprvé, kdy jsem měl chuť s tím praštit. No ale nejde to, máme přece vás..
Klid na cestách přeje
Dědek a VeVe.