Ahoj borci,
dnes jsem měl hovor s lidmi od STK, kteří mi nepotěšili. Od příštího roku se chystají radikální změny v kontrolách strojů pokud to nevíte. A myslím si, že ti naši různí známí na STK už nebudou tak schovívaví. Prostě zase ta EU.
Jednoznačně mají vědět jak má vypadat fabrickej model každého stroje na trhu. Poté vyfotografují kontrolovaný motocykl ze všech stran. Takže detaily veškerého osvětlení s Éčkem, výfuky s Éčkem, umístění SPZ, homologované doplňky, povolený tvar a velikost řídítek, správná kola a pneu, klaksony a pod. Vše co bude jinak bez záznamu v techničáku je prý špatně a stroj neprojde. Fotografie budou uloženy u každého spisu v archívu DEKRY, pochopitelně elektronicky k možnosti nahlédnutí v jakémkoli koutě Evropy. Zřejmě odzvoní všem kteří na STK vybaví mašinu půjčenými správnými díly a pak to zase vrátí a dva roky maj klid. Když se tedy nějakému šťouravému policajtovi nebude na našich cestách něco líbit a on to prověří, že to má být jinak, tak holt zaparkujeme. A to jsme ještě neprobírali pokuty. Rakušáci maj bejt dost aktivní ( ostatně jsou už dávno ).
Jó a se stavbami je na silnici konec , prý už nebudou homologovány. Na druhé straně však nechápu jak je možné, že třeba policejní Electra Glide, která je regulérně u HD v prodeji, má vpředu fungující blikací červenou a modrou lampu na rampě místo klasických přídavných světel a vzadu nad blinkry dva modrásky. Může si jí koupit kdekdo, ale pochybuji, že to budou policajti z EU, takže babo raď.
No jak jsem koupil tak prodávám. Prostě pakárna. Poptejte se na to u vás.
Já byl na STK v září, tak jsem zatím relativně klidnej.
čágo Mirlos