Ahoj mechanici !
Od počátku jsem nevěřil tomu, že změnou oleje přestane spojka prokluzovat, ale nakonec jsem to stejně vyzkoušel. Samozřejmě klouzala dále. Probíral jsem tuto záležitost s několika zkušenými motomechaniky a byl za blba, neboť to s tím olejem je blábol.
Následovalo objednání položek 12, 9 - 7x a 7, ale na těsnění víka jsem nepomyslel.
http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... re/275886/Do týdne to bylo doma celkem za 5000,-Kč a včera jsem to dal do kupy. Je to jednoduchá záležitost, ovšem odstranění starého těsnění byla zdlouhavá pakárna. Pak jsem projel stejnou trasu ( asi 20 kilometrů ) místy kde spojka prokluzovala ( 4-5 kvalt ) a dělá to co má, prostě spojuje.
Byl jsem překvapen stavem spojky, neboť plechy vypadají jako nové. Přeměřením starých a nových lamel jsem nezaznamenal téměř žádný rozdíl ( 3mm měřeno šuplerou ), ale na přítlačáku už to bylo 0,7 mm a jelikož má spojka 16 pracovních ploch, tak tam ještě nějaká desetinka určitě falíruje. Prostě 1mm rozdílu na této spojce je už znát a žádný olej to nezatáhne jako necky !
Tak toť vše, až se v tom někdy budete hrabat. Je to práce na hodinu, podle toho jak staré těsnění půjde dolů.
spojka Venture.jpg
spojka Venture II.jpg
spojka Venture III.jpg
spojka Venture IV.jpg
spojka Venture V.jpg
Ať se daří !
Čauky Mirlos
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.