Ahoj jezdci,
je to hezké se po zimě povozit když je tak krásně, ale důležitější je se věnovat mašině aby byla na sezónu připravena stoprocentně. Gumy, oleje, brzdovka, kontakty, baterka. STORY: Já jsem kupříkladu pravidelně nabíjel od listopadu roční baterii ( Banner ) a když nabíječka hlásila nabito, tak jsem odpojil. Posléze se to opakovalo a když už jsem chtěl konečně vyjet, tak jsem nenastartoval. Baterku jsem nechal na nabiječce tři dny i když svítila nabito a situace se o moc nezlepšila. Tak putovala k prodejci ( specializovaná dílna ) jako reklamace. Netuším co tam s ní vyváděli, ale po třech dnech mi ji přivezli, že je v pořádku a nastartovali s ní i auto. Hodil jsem ji do Venturky, vše maká jak má a já jsem za blba když se mi ji na dvou kvalitních nabíječkách nepodařila dotlouct, přestože svítili OK. Jsem však díky tomu v energetické nejistotě.
Když už byla Venturka přes zimu na zvedáku a kola venku, stříknul jsem jinak špatně přístupná místa rezistinem a taky čouhající závity šroubů, které jde pak snáze povolit. Teď ještě vyměním náplně, vyčistím filtry a první výjezd bude možná do Sázavy na zahájení sezóny, ale bez noclehu. V Plzni se pak jede z pivovaru Prvomájová vyjížďka, no a týden potom je Kravinec.
Tak na sebe dávejte bacha a držme si palečky ať nám vyjde počasí.
Čauky Mirlos