Ahoj Marvine,
no jestli máš vysoké plexi, tak už Ti nikdo s vyšším nepomůže a batůžek holt musí mít zavřený blembák do protivětru. Když však pojedeš couračku, nechá se i vzadu sedět s otevřenou JETkou a brýlemi. Jen to nesmí být nadlouho, po 500 km už začíná být tvářička naducaná
Plexi se vyrábí několik druhů. Nejlepší pro mne je široké co přesahuje štěrbinu kotvení v přední masce na každou stranu o 6cm
ww.ebay.com/itm/Yamaha-Venture-WINDSHIELD-4XY-Royal-star-venture-clear-wind-shield-17-1-2-inches-/400516867738?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item5d40aa669a&vxp=mtr
Myslím, že není nejvyšší, ale s moji výškou 182cm mi plně vyhovuje při jízdě bez brýlí. Manželka vzadu si už zvykla a navíc má 162cm. Neznám mašinu, kde by se díky plexisklu výrazně zlepšily podmínky pro spolujezdce, pokud je tedy řeč o vyšších plexisklech. Vychází ten nápor u všech křižníků dálnic pro spolujezdce nastejno. Je to daň za vysokej posez s rozhledem
Motorku dej každopádně zkušenému servisákovi ( značkový servis yamaha není vždycky tou správnou devizou pro opravy Venturky ). Musíš se zeptat konkrétně u vás v kraji ostatních kluků kteří jsou spokojeni s nějakým opravářem motorek. A tady na našich stránkách je k mání manual i schéma pro servis. Pokud ta mašina nevykazuje prapodivnej zvuk v klidu i při jízdě, nestřílí do výfuku, nemá zpuchřelá gumová kolínka nad karbesy, nemele sebou na vidlích a neskáče jako koza, tak bych se v tom moc nehrabal. Důležitá je voda v chladiči, brzdové destičky, správnej olej a kapalina brzdy/spojka, dobrá baterka a dobrý gumy. Neřekl jsem nic nového, ale spousta lidí na to zapomíná.
Přeji mnoho úspěchů a radostí s Venturkou.
Čauky Mirlos