Ahoj cestovatelé,
jen se zmiňuji o letošní Korsice, aby nevznikl dojem, že něco před vámi tajím. Ostatně jsem o tom mluvil už vloni v létě. Jelikož to bude tentokrát etapová akce pod stanem, nejsme vázáni žádnými termíny ubytování. Předpokladem je uvolnění následku viru v oblasti, což by mohlo koncem srpna klapnout. Prostě se tam s Evíkem vracíme po deseti letech a s námi jedou Garfild s Boží, Jakub a Míra. Kdo chce, může se připojit.
Čauky MirlosVŠECHNO JE JINAK !
Dnes koncem srpna 2020 jsme už měli být na Korsice, ale osud tomu nechtěl. Sotva jsme včera ráno ve 4 hodiny vyrazili z domova, totálně mi po pár kilometrech klekla elektrika na Golďasu a přestalo to pochopitelně jet. Takže odtahovka do jednoho servisu, tam zjištění, že je alternátor kaput ( dává pouze 6,8 V) pak druhá odtahovka domů. Až na to bude čas, vyměním si ho sám. Následovalo přehodit všechny věci na Belindu s tím, že bude výjezd do Středomoří dnes ráno. Jenže mezitím nastaly po Evropě další opatření ohledně Covid-19 a jih Korsiky spadl do oranžové zóny. Navíc tam nyní řádí otřesné bouřky s přívaly deště a krup za silného větru, který bere lodě. Některé oblasti jsou po lesních požárech na západě ostrova uzavřené. Všude je to na prd, pokuty za roušky ( v Itálii 300 Euro ). Už blbnou i Švýcaři, neboť se Česko dostalo znovu na index, takže karantény. Neví se co by bylo za čtrnáct dnů při našem návratu, každopádně horší situace a testy venku stojí ranec. Bez něj neprojdeš. Naši mladí jedou z Chorvatska domů do Belgie a chtěli přenocovat v Německu, což jim bylo zamítnuto, takže jedou přespat k nám a odtud do Belgie. Jinak jen transity bez zastavení s plnou nádrží. Prostě pakárna.
Takže jsem akci Korsika po domluvě s ostatními zrušil a přesunul do června roku příštího. Snad ten hajzl přes zimu chcípne a budeme zase free !
Čágo Mirlos